Odkrywaj smaki
Wyjątkowe, smakowite z pieca opalanego wysokiej jakości drewnem
Bogactwo kulinarnych doznań
Pełne aromatu, wyłącznie z naturalnych produktów

Nasze Menu

Wybierz swój ulubiony smak prawdziwej włoskiej pizzy

Margherita
Jesteś tak dobry, jak dobra jest Twoja najprostsza pizza! Bazą każdej naszej kompozycji jest dopracowana w każdym calu, autorska receptura dojrzewającego co najmniej dwa dni ciasta. Wyrabiane z oryginalnych, włoskich składników, formowane i rozkręcane ręcznie przez doświadczonych pizzaiolo ciasto nadaje pizzy niepowtarzalny smak i charakterystyczną kruchość. Sos pomidorowy z włoskich pomidorów, świeżej bazylii i przypraw podkreśla oryginalną recepturę naszej Margherity, której zwieńczeniem jest jedyny w swoim rodzaju włoski ser mozzarella Fior di latte – bez niego Włosi nie wyobrażają sobie prawdziwej pizzy!
Salame
Autorskie ciasto, sos pomidorowy z włoskich pomidorów oraz oryginalny ser mozzarella Fior di latte dopełnia główny składnik tej kompozycji, który dobieracie sami: łagodne, rozpływające się w ustach Salame Napoli czy pikantne, niepowtarzalne w smaku Salame Spianata?

Salame Napoli to dojrzewająca wędlina produkowana w całej Kampanii. Do jej produkcji wykorzystuje się tylko wyselekcjonowane mięso wieprzowe, którego dojrzewanie i fumigacja trwa nie krócej niż 30 dni. To właśnie unikalny dobór mięsa, przypraw i procesów dojrzewania sprawia, że Salame Napoli jest takie wyjątkowe!

Pikantne Spianata to dojrzewające salami produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego krów urodzonych i hodowanych we Włoszech. Drobno mielone mięso z najszlachetniejszych części wieprzowych, przyprawione aromatycznymi przyprawami, zawiera również kawałki boczku. Oryginalna salami spianata pochodzi z samego serca Kalabrii, włoskiego miasta, które słynie z zamiłowania do pikanterii niemalże we wszystkich potrawach! Za wyrazisty kolor i pikantną nutę Salame Spinata odpowiada papryczka peperoncino.
Capricciosa
Autorskie ciasto, sos pomidorowy z włoskich pomidorów oraz oryginalny ser mozzarella Fior di latte to baza każdej naszej pizzy. Capricciose dopełnia klasyczne połączenie włoskiej szynki wieprzowej Prosciutto Cotto Ricco, pieczarek i marynowanych oliwek Rovera, odpowiadających za właściwe przełamanie smaku w tej popularnej, klasycznej, włoskiej pizzy.
Capra
Autorskie ciasto, sos pomidorowy z włoskich pomidorów oraz oryginalny ser mozzarella Fior di latte to baza każdej naszej pizzy. Capra to oryginalna kompozycja, która łączy słodki smak zapiekanej gruszki i intensywny aromat dojrzewającego sera koziego. Po wypieczeniu w specjalnym piecu opalanym drewnem, pizzaiolo dodaje świeży szpinak, orzechy włoskie i krem balsamiczny, którego lekko kwaśny smak podkreśla charakter tej wyjątkowej pizzy – tylko dla prawdziwych smakoszy!
Quattro formaggi
Swoisty klasyk wśród pizz, którego warianty są niezliczone! My postawiliśmy na kompozycję 4 unikatowych serów prosto ze słonecznej Italii, których połączenie to prawdziwa Włoska uczta dla kubków smakowych:

1). Mozzarella Fior di latte, w wolnym tłumaczeniu „kwiat mleka” – idealnie ciągnący się ser o prawdziwie kremowej konsystencji.

2). Ricotta – Miękki, niedojrzewający ser z serwatki mleka krowiego z dodatkiem śmietany idealnie łagodzi smaki i wspaniale dopełnia styl naszej pizzy.

3.) Gorgonzola DOP Azalea – wyrazisty ser z mleka krowiego o kremowej konsystencji i wyważonym smaku, z charakterystycznymi, delikatnie wyczuwalnymi żyłkami pleśni.

4.) Grana Padano DOP – Twardy, aromatyczny ser podpuszczkowy wieńczący całą kompozycję. Elitarne oznaczenie jest gwarancją tego, że na każdym etapie produkcji konsorcjum La Tutela del Formaggio Grana Padano ściśle kontroluje zgodność receptury.
Pancetta
Według wielu koneserów włoskich smaków najbardziej zaskakująca i niepowtarzalna zarazem pozycja w całym menu Piekarni Pizzy. Lekko słodkawy krem dyniowy znajdujący się na spodzie posypujemy mozzarellą Fior di latte. Ale to dodatek specjalnego boczku Pancette Affumicata, poddanego najpierw soleniu, a później wędzeniu, nadaje niesamowitego charakteru tej niecodziennej pizzy. Zwieńczeniem naszej Pancetty jest dodatek gorgonzoli DOP Azalea i pikantnych papryczek jalapeno. Wrażenie pozornej sprzeczności składników już po pierwszym kęsie ustępuje uczuciu “chemii” wynikającej z połączenia wyrazistych smaków w tej odważnej kompozycji!
Parma
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych pizz na całym świecie! Na wcześniej wypieczoną Margheritę kładziemy świeżą rukolę, dojrzewającą szynkę wieprzową Crudo Mattonelle, soczyste pomidorki koktajlowe i szczyptę wiórków sera Grana Padano DOP. Całość wieńczy kilka kropel oliwy Extra Vergine, nadając temu połączeniu składników zaszczytne miano prawdziwej uczta dla każdego podniebienia!
Salsiccia
Najbardziej wyrazistym składnikiem tej pizzy jest tytułowa Salsiccia Fresca. Jest to kiełbaska wieprzowa będąca połączeniem chudego i tłustego mięsa, doprawiana winem, siekaną papryka, kolendrą, koprem włoskim, pieprzem lub też gałką muszkatołową. Dodatek suszonych w oliwie pomidorków oraz popularnego Pesto Alla Genovese przygotowywanego z bazylii genueńskiej według tradycyjnej ligurskiej metody “na zimno” nadaje tej pozycji jej wyjątkowego smaku.
Tuna
Pizza, która wychodzi naprzeciw smakoszom ryb. Główną rolę odgrywa tutaj tuńczyk. W połączeniu z kwasotą marynowanych kaparów, wyrazistością czerwonej cebulki oraz łagodnym aromatem pieczarek tworzy kompozycję prostą lecz zaskakującą intensywnym smakiem i zapachem.
Nduja
Autorskie ciasto, sos pomidorowy z włoskich pomidorów oraz oryginalny ser mozzarella Fior di latte to baza każdej naszej pizzy. Ta kompozycja powstała specjalnie dla pasjonatów ostrej kuchni, w której smaku od początku wybija się tytułowa Nduja – tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych części mięsa wieprzowego. Smak podkręcają dodatkowo pióra świeżo posiekanej, czerwonej cebulki, a całość łagodzi nieco caciocavallo, będący serem typu „pasta filata” o zwartej strukturze i delikatnym smaku.
Fresca
Subtelna i delikatna niczym prawdziwa Włoszka – ten opis najlepiej oddają charakter pizzy Fresca. Pierwsze skrzypce w tej symfonii smaków odgryw Mozzarella di bufala – włoski ser z rodziny podpuszczkowych, wytwarzany z mleka bawolego. Pochodzący z południowych Włoch (region Kampania), wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż produkty z mleka krowiego. Dzięki temu ser nabiera niepowtarzalnego, kremowego i delikatnego smaku wprost rozpuszczając się na podniebieniu. Całość dopełniają wyselekcjonowane, soczyste pomidorki koktajlowe oraz listki świeżej bazylii skropione oliwą extra virgin. Wszystko to tworzy pizzę lekką i niesamowicie świeżą – jak uśmiech prawdziwej Neapolitańskiej piękności!
Bianca
Coś dla miłośników pizzy na białym sosie! Ten pozornie “nietypowy” podkład tworzy idealnie kremową, znakomicie łączącą się z wyrazistością i goryczką sera pleśniowego gorgonzola bazę. Całość przełamują krążki  aromatycznego pora oraz finisz w postaci świeżo mielonego pieprzu. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich amatorów niecodziennych, oryginalnych smaków!
Verdura
Prawdziwa uczta każdego wegetarianina! Ta opcja to istny festiwal warzyw: soczystość w postaci pomidorków koktajlowych, kwaskowość i nuta pikanterii zawdzięczana kaparom, łagodność i delikatność karczochów, grzybowy aromat pieczarek, wyrazistość czerwonej cebuli, wszystko dopełnione mieszanką zielonych oraz czarnych oliwek. Kompozycja zawierającą mix smaków, której ciężko nie pokochać.
Calzone
Specjał włoskiej kuchni wywodzący się z okolic Neapolu. Nazwa w wolnym tłumaczeniu oznacza nogawkę od spodni, co nie wydaje się obrazem dalece odbiegającym od wizualnej strony tej popularnej potrawy. Bazę calzone stanowi nasze autorskie ciasto rozkręcane w owalny kształt, faszerowane oryginalnymi, włoskimi składnikami, zawijane w formę “pieroga” a następnie wypiekane w niemal 400 stopniach. Zapewnia to idealnie chrupiącą skórkę, delikatnie zapieczone wnętrze, niesamowicie ciągnącą się mozzarellę oraz intensywny aromat rozgrzanych składników, które odpowiadają kompozycjom znajdującym się na naszych pizzach.